Heb je direct pechhulp nodig?

In sommige gevallen heb je direct hulp nodig, je kan dan contact opnemen via één van onderstaande telefoonnummers. Daar zitten collega's voor je klaar om je direct te helpen met jouw pechhulp aanvraag. 

Schade met tegenpartij

Wanneer je schade hebt waarbij ook een ander voertuig betrokken is, dan moet je een schadeformulier invullen en het direct bij Stam Lease melden. Het schadeformulier vind je meestal in het dasboardkastje van je auto.

Schade zonder tegenpartij

Wanneer je schade hebt waarbij geen ander voertuig betrokken is, dan moet je het direct bij Stam Lease melden.

Stam Lease Master
Stam lease laptop 1

Diefstal, inbraak of vandalisme

Indien je tot de ontdekking komt dat jouw auto is gestolen of je constateert inbraakschade/vandalisme, vragen wij je als volgt te handelen:
Indien de auto niet meer aanwezig is of niet meer rijdbaar is, bel dan de Stam Lease Alarmcentrale (24 uur per dag/ 7 dagen per week) : (+31) 33- 754 80 99. Zij helpen je ter plaatse en kunnen tevens vervangend vervoer voor jou coördineren. Doe ook binnen 24 uur aangifte bij de politie en verzend het procesverbaal zo spoedig mogelijk naar ons.
Je kan overigens aangifte doen via internet, waarna je automatisch een afschrift van het procesverbaal ontvangt.

Aanrijdschade zonder afzender

Je constateert schade aan jouw auto, terwijl de veroorzaker en de schadegebeurtenis je niet bekend is. In een dergelijke situatie kàn het Waarborgfonds uitkomst bieden. Hier zitten wel enkele voorwaarden aan verbonden. Het Waarborgfonds stelt als voorwaarde dat de schade moet zijn veroorzaakt door een ander motorvoertuig (auto of motor, dus niet een fietser, voetganger, vandalisme o.i.d.). Indien dit het geval is, vragen wij als volgt je medewerking:

  •  Neem tijdens kantooruren telefonisch contact met ons op en meld de schade schriftelijk aan ons middels het schadeformulier.
  •  Doe zo spoedig mogelijk aangifte bij de politie en stuur het procesverbaal naar ons toe. Je kan overigens aangifte doen via internet, waarna je automatisch een afschrift van het procesverbaal ontvangt. Draag daarbij minimaal één getuige aan die kan verklaren dat de schade vooraf niet aanwezig was (getuige mag familie zijn).

Ruitschade?

Heb je autoruitschade? Dan is het belangrijk om de ruit te laten repareren of eventueel te laten vervangen. Onder ruitschade valt een ster, barst of ingeslagen ruit bij een inbraak. Heb je schade aan je ruit? Meld dit dan bij Stam Lease. 

Reparatie of vervanging van ruit bij autoruitschade

Bij autoruitschade aan de voorruit wordt dit in eerste instantie gerepareerd. Mocht dit niet kunnen, dan wordt er gekozen voor het vervangen van de ruit. Wanneer de autoruitschade de zijruit of achterruit betreft, dan wordt deze altijd vervangen. Deze ruiten bestaan namelijk uit gehard glas wat direct versplintert bij beschadiging.

Schade laten repareren?

Heb je schade aan je leaseauto? Dan wil je dit natuurlijk laten repareren. Dit kan bij een van onze schadeherstelbedrijven.
Wij raden je aan altijd vooraf contact op te nemen met Stam Lease om het schadeherstelproces af te stemmen. Wij zullen je dan gericht aangeven waar de schade gerepareerd kan worden. Voor het repareren van schade aan je auto kan je terecht bij iedere Stam schadeherstelbedrijf. 

Vervangend vervoer

Stam Lease coördineert het inzetten van vervangend vervoer altijd kosteloos. Het door jou of jouw werkgever gekozen dienstverleningspakket is vervolgens bepalend voor wiens rekening de feitelijke inhuurkosten komen.
Of je volgens het leasecontract of de autoregeling van jouw werkgever recht heeft op vervangend vervoer, hangt af van de afspraken die daarover zijn gemaakt. Het is aan te raden om voor jezelf helder te hebben wat deze afspraken zijn. Vooral als je naar het buitenland op vakantie gaat, is het belangrijk om te weten wat er binnen jouw leasecontract of autoregeling is afgesproken.
Als je vragen hebt over de spelregels van 'vervangend vervoer' binnen jouw organisatie, kan je altijd contact opnemen met jouw werkgever of Stam Lease.

Heb je onze hulp nodig?

Bij Stam proberen wij je in alle opzichten verder op weg te helpen. Neem hiervoor gerust contact met ons op.