Alles over jouw leaseauto

Wij bieden jou, als berijder van een Stam Lease auto, onderstaande praktische informatie aan. Overigens zijn wij jou ook graag persoonlijk van dienst. Je kan altijd terecht bij jouw leaseadviseur, ook kan je online contact met ons opnemen. We helpen je graag verder.

Adreswijzigingen doorgeven

Is recent jouw adres gewijzigd? Dan kan je dat via het formulier aan ons doorgeven. Wij verwerken dit vervolgens in ons systeem. De gegevens uit dit formulier worden enkel gebruikt voor het door jouw gewenste doel. Uiteraard worden je gegevens niet verstrekt aan derden of gebruikt voor andere commerciële doelstellingen. 

Boetes (CJIB bekeuring)

Wanneer je een boete hebt ontvangen en je bent het er niet mee eens, dan kan je hiertegen in beroep gaan. Hiervoor dien je een machtigingsformulier aan te vragen bij Stam Lease. Hiermee kunnen wij je als berijder machtigen om in beroep te gaan. Vervolgens dien je je strikt te houden aan de bezwaarprocedure, zoals deze door het CJIB is opgesteld. Door onderstaande gegevens in te vullen kan je een machtigingsformulier aanvragen.

contract stam lease
stam lease

Inleveren van de lease-auto

Stam Lease stemt met jou af op welke locatie je de auto wenst in te leveren. Het is belangrijk dat u de auto weer “compleet” inlevert, waarbij we u graag attenderen op het volgende:

 •  Het kentekenbewijs (deel I en II)
 •  ​Reservesleutel(s)
 •  Groene kaart
 •  Instructie- en serviceboekje
 •  Keycard
 •  MultiTankcard

In ons boekje "Retour in goede banen" vind je handige tips die je helpen om het inleverproces op een goede manier te doorlopen. Heb je vragen over de inname van jouw leaseauto, neem dan gerust contact met ons op.

Wie mag er met de auto rijden?

Jouw werkgever bepaalt in principe wie er in de auto mag rijden en waarvoor je de auto mag gebruiken. Daarnaast zijn er wat Stam Lease betreft een aantal voorwaarden gesteld:

 •  De bestuurder dient in het bezit te zijn van een in Nederland geldig rijbewijs.
 •  De bestuurder mag niet onder invloed zijn van middelen die de rijvaardigheid beïnvloeden, zoals alcohol, drugs en medicijnen.
 •  Je mag de auto niet verhuren.
 •  Het is niet toegestaan personen tegen betaling te vervoeren.
 •  Het is niet toegestaan de auto te gebruiken voor circuit- en testritten.
 •  Je mag de auto niet gebruiken voor rijlessen, snelheidsevenementen of betrouwbaarheidsritten.
 •  Je mag de auto niet voor andere doeleinden gebruiken dan waarvoor deze redelijkerwijs is bedoeld.

Check voor het gebruik in het buitenland altijd de groene kaart voor de toegestane landen.

Verzekeringsbewijs (groene kaart / internationaal verzekeringsbewijs IVB) downloaden

Gaat u met uw auto naar het buitenland? Dan adviseren we u om vooraf het verzekeringsbewijs alvast beschikbaar te hebben voor het geval u die nodig heeft. Dit is overigens in veel landen niet verplicht, maar het meenemen van het verzekeringsbewijs kan discussie voorkomen als er onderweg iets gebeurt. Het meenemen kan voor de meeste landen zowel digitaal als PDF op uw telefoon, of uitgeprint in uw berijderboekje in de auto. Het verzekeringsbewijs hoeft in de landen van de Europese Unie sinds 1 december 2020 niet meer groen te zijn maar mag ook gewoon wit zijn.

Via onderstaande button kunt u eenvoudig uw actuele verzekeringsbewijs downloaden, u heeft daarvoor wel het bij Stam Lease bekende e-mailadres nodig dat gekoppeld is aan uw auto.

Heeft u andere vragen over uw verzekeringsbewijs? Neemt u dan contact op met onze verzekeringsafdeling via 033-7548000 of operationeelsupport@stamlease.nl.
 

Heb je onze hulp nodig?

Bij Stam proberen wij je in alle opzichten verder op weg te helpen. Neem hiervoor gerust contact met ons op.