Schade is nooit leuk, maar wij helpen je graag

Schade rijden is nooit leuk en kan ook veel vragen oproepen wanneer je een private lease auto rijdt. We leggen je op deze pagina graag uit wat je moet doen als je schade hebt gereden aan een private lease auto van Stam Lease.
Als er meerdere betrokkenen zijn dan is het belangrijkste wat je moet doen: samen met de tegenpartij het schadeformulier invullen. Zorg dat je alle gegevens hebt van de tegenpartij. Is het een eenzijdige schade dan is het natuurlijk niet nodig om dit formulier in te vullen. Wel is het handig om foto’s te maken van de schade. De vervolgstap is contact opnemen met Stam Lease.

Het schadeherstelproces afstemmen

Wanneer je met ons contact hebt opgenomen zullen wij samen met jou het schadeherstelproces afstemmen. Voor het repareren van schade aan je auto kan je terecht bij Stam. Bij Stam hebben we 3 schadeherstelbedrijven en zullen alles goed met je afhandelen zodat je er geen omkijken naar hebt. 

Wat wordt gezien als schade en wat niet?

Wij gaan er bij het afsluiten van een leasecontract vanuit dat de auto na afloop schadevrij wordt ingeleverd. Hier is immers de restwaarde op gebaseerd, wat van groot belang is voor het vastgestelde leasetarief. Schadevrij is echter niet helemaal het juiste woord. Natuurlijk vertoont een auto na jarenlang gebruik de normale gebruikssporen, dit is uiteraard ingecalculeerd. Maar alle andere schades niet. Als er plaat- of spuitwerk moet worden uitgevoerd of er moeten onderdelen worden vervangen, dan praten we over schades die buiten de reguliere gebruikssporen vallen. De herstelkosten zullen worden verrekend met een eventueel eigen risico, dat vermeld staat in het leasecontract.

Stam Lease Alarmcentrale (24 uur per dag/ 7 dagen per week) : (+31) 33- 754 80 99
 

Koleos stam lease

Heb je onze hulp nodig?

Bij Stam proberen wij je in alle opzichten verder op weg te helpen. Neem hiervoor gerust contact met ons op.