Financial lease, iets voor jou?

Bij Stam bieden we je alle vormen van leasing; zo ook financial lease. Deze leasevorm lijkt het meest op een financiering, maar dan met de mogelijkheid om de volle 100% van het aanschafbedrag te financieren. In overleg met jou bepalen we de gewenste looptijd en de hoogte van de slotsom. Na betaling van alle termijnen inclusief de slotsom word jij juridisch eigenaar van de auto.

Aantrekkelijke investeringsaftrek

Auto's schaf je niet zo maar aan via jouw liquide middelen. Wanneer je kiest voor financial lease dan wordt de aankoopsom namelijk via de bank gefinancierd, maar je bent als koper wél meteen de economische eigenaar van de auto. Met financial lease koop je een auto op afbetaling. Wanneer de betaaltermijnen zijn afgelopen, ben jij volledig eigenaar van de auto. Als je gebruikmaakt van financial lease, dan behoud je de mogelijkheid van de fiscaal aantrekkelijke “investeringsaftrek”, indien de auto en jouw onderneming aan de gestelde vereisten voldoen.

Stam lease contract

De voordelen van Financial lease

Financial leasen kent diverse voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is toch wel dat de fiscus financial lease ziet als een investering in de onderneming waardoor je profiteert van de investeringsaftrek en btw-teruggave. Nog een aantal andere voordelen zijn:

Onbeperkte kilometrage
check
Behoud van schadevrije jaren
document
Fiscale voordelen
filters
Zelf contractduur en maandtermijn bepalen
auto-voor
Einde van het contract is de auto jouw eigendom

Financial lease: zowel de auto als de lening staan op uw balans

Het kenmerk van financial lease is dat zowel de auto (debetzijde) als de lening zelf (creditzijde) op jouw balans komen te staan. Vandaar dat deze leasevorm het dichtst bij financieren ligt, ook financial lease verzwaart dus de balans. De andere leasevormen die we jou bieden verzwaren de balans juist niet. Deze balansverzwaring is immers hetgeen ondernemers juist niet willen, omdat de solvabiliteit daarmee afneemt. Daarom kiezen veel ondernemers voor een andere leasevorm, zoals full operational lease bijvoorbeeld. Bij deze laatste vorm van leasing blijft namelijk zowel de auto als de lening voor jou als ondernemer off-balance.

Stam lease sleutel

Heb je onze hulp nodig?

Bij Stam proberen wij je in alle opzichten verder op weg te helpen. Neem hiervoor gerust contact met ons op.