Wist je dat operational lease één van de populairste leasevormen is?

Voor veel organisaties is operational lease de populairste leasevorm. Er zijn diverse vormen van operational lease, waarbij de meeste risico’s bij de leasemaatschappij liggen. Dat is logisch, omdat met full operational lease zowel de klant als de berijder van alle financiële en administratieve taken en risico’s rondom de auto zijn gevrijwaard. Stam Lease neemt het beheer van jouw auto’s over. Voor een vast bedrag per maand nemen wij de financiële en administratieve taken over. Doordat alles in ons beheer is heb jij geen onverwachte kosten aan de auto’s op de bedrijfsbalans en lopen alleen wij risico's. 

Full operational lease daagt ons uit

Als je bij Stam Lease kiest voor deze vorm van leasing, profiteer je direct en op de meest uitgebreide wijze van onze professionele en klantgerichte dienstverlening. Als klant kies je deze vorm niet voor niets: je zoekt naar eenvoud, gemak en professionele ondersteuning. Bij Stam Lease mag je hoge verwachtingen hebben. Onze uitdaging is om deze verwachtingen te overtreffen. En als je goed rekent, kom je financieel ook nog voordeliger uit.

Talisman Stam Lease

Full operational leasing betekent full service

Afhankelijk van de keuzes die je maakt en de behoeftes die je hebt, zal Stam Lease zich bij full operational lease maximaal voor jou inzetten. Wij zijn je graag van dienst van a tot z.

  •      Oriëntatie- en keuzetraject
  •      Altijd mobiel: passend vervangend vervoer indien de auto niet beschikbaar is.
  •      Risicoloos/zekerheid: de operationele risico’s zijn voor ons.
  •      Stranding of schade: we komen naar je toe en lossen het op. Het hele proces: van a t/m z.
  •      Eenvoud: wij bundelen alle administratieve lasten tot één enkele handeling.
  •      Eén aanspreekpunt: dat zijn wij.
  •      Liquide middelen: deze blijven beschikbaar voor uw core-business.
  •      Balanspositie: uw balans wordt niet verzwaard, waarmee uw solvabiliteit verbetert.

Jij bepaalt!
Als klant kan je zelf aangeven op welke wijze welke componenten onderdeel gaan uitmaken van jouw leaseovereenkomst, zoals: afschrijving, rente, houderschapsbelasting, verzekering, reparatie & onderhoud, banden (winterbanden), vervangend vervoer, 24/7 internationale hulpdienst en brandstofbeheer.

Netto operational lease: off-balance financieren

Bij full operational lease kiest een klant bewust voor een full service pakket en geen operationele risico’s. Bij netto operational lease kies je er juist voor om de exploitatierisico's van de auto voor eigen rekening te nemen. Bij netto operational lease houd je de liquide middelen beschikbaar voor de core-business. Je financiert dus off-balance waardoor er geen balansverzwaring is en dus een betere solvabiliteitsratio. Bij deze vorm is het mogelijk om de auto na de leaseperiode te kopen. Stam Lease biedt de mogelijkheid om naar behoefte dienstverlenende componenten toe te voegen. 

Full operational lease met eigen funding

Stel, je wilt graag alle administratieve lasten en operationele risico’s van jouw wagenpark overlaten aan Stam Lease, je beschikt over veel liquide middelen en/of je bent niet-btw plichtig. Dán is het interessant om eens met Stam Lease te praten over full operationele lease met eigen funding. Je creëert daarmee een rentevoordeel voor jouw organisatie en voorkomt, indien je niet-btw plichtig bent, niet-terugvorderbare btw lasten over het rentebedrag. Stam Lease heeft hiermee veel ervaring en voert deze vorm van dienstverlening uit bij gerenommeerde klanten.

Stam lease man kijkt over auto

Verzekering & brandstofbeheer

We hebben al veel ondernemers verrast met onze gunstige premiestelling en de mogelijkheid om schadevrije jaren in te brengen. Als je dan ook nog het gehele schade-, claim- en administratieve proces uit handen kunt geven dan is de keuze voor een verzekering van Stam snel gemaakt.
Een brandstofpas: geen bonnetjes bewaren, geen losse facturen en eenvoudige btw-verrekening behoort ook tot de mogelijkheden bij Stam Lease.

Heb je onze hulp nodig?

Bij Stam proberen wij je in alle opzichten verder op weg te helpen. Neem hiervoor gerust contact met ons op.