Welke leasevorm past het beste bij jou?

Is leasen de beste optie voor jouw bedrijf? Je bent waarschijnlijk al allerlei informatie en leasevormen tegengekomen. Elke leasevorm heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Wij helpen je graag bij het maken van de beste keuze voor jouw organisatie.

Operational Lease

Operational lease is de meest voorkomende leasevorm. Dat is logisch, omdat met full operational lease zowel de klant als de berijder van alle administratieve taken en risico’s rondom de auto zijn gevrijwaard. Het verschil met financial lease is dat niet jij, maar wij de auto op de balans hebben staan. Zo houd je meer werkkapitaal over.

Financial lease

Je wilt geen grote investering in een keer doen? Maar wel zakelijk een leaseauto of bedrijfswagen rijden? Met financial lease investeer je in een leaseauto, die je in termijnen betaalt. Je bent dan ook direct de economische eigenaar van de leaseauto of bedrijfswagen. 
 

Stam lease operational lease

Shortlease

Ben jij op zoek naar een flexibel contract voor een kortere periode? Dan kan shortlease uitkomst bieden. Handig wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe medewerker hebt of extra auto’s wilt inzetten voor een project. Shortlease laat zich het beste vergelijken met zakelijke verhuur. Afhankelijk van jouw behoefte bieden wij je direct de gewenste mobiliteit, waarbij je de autoklasse en de huurperiode bepaalt. Je kunt gebruikmaken van shortlease voor enkele dagen, weken of maanden. Zelfs één of twee jaar is geen probleem. Stam Lease begrijpt dat er onverwachte situaties kunnen ontstaan, waardoor je snel over geschikte mobiliteit moet beschikken. Ook bij dergelijke gevallen kan je op ons rekenen.

Flex lease

Bij deze vorm kies je zelf een nieuwe auto uit. Vervolgens bepaal je met jouw leaseadviseur de wijze waarop het contract wordt ingevuld. De door jou gewenste flexibiliteit is dan de basis. Wij denken vervolgens met je mee om deze flexibele lease afspraken helder vast te leggen en operationeel invulling te geven. Je kan bijvoorbeeld denken aan:

  •      Flexibele looptijd
  •      Hoog-laag tarief
  •      Inbreng eigen geld (eventueel tussentijds)
  •      Tussentijds omwisselen voertuig
  •      Fiscaal optimaal

Sale & Lease back

Ooit heb je ervoor gekozen jouw auto’s te kopen. Daar had je wellicht toen een goede reden voor, maar nu heb je eigenlijk de voorkeur om te leasen. Dat kan bij Stam Lease. Je verkoopt dan je auto aan ons voor een overeengekomen waarde. Je leaset vervolgens de auto weer van ons terug, voor een afgesproken periode en tegen een overeengekomen maandbedrag. De keuze van de leasetermijn en de toevoeging van gewenste dienstverleningscomponenten zijn flexibel. Afhankelijk van de leeftijd en historie van de auto kan er zowel gekozen worden voor een gesloten als open verrekening van de operationele kosten.

Lease uit voorraad

Wil je snel in een lease auto rijden? Dat kan met lease uit voorraad. Hoe werkt het? Heel simpel, je bekijkt onze voorraad en kiest daar jouw perfecte leaseauto uit. Vervolgens neem je met een van onze leaseadviseurs contact op, die voor jou een passend voorstel maakt voor jouw toekomstige leaseauto.

Occasion lease

Wil je snel rijden en gebruikmaken van speciale leasetarieven, bekijk dan onze voorraad. Al deze jong gebruikte auto’s zijn eerder retour teruggekomen uit de lease door bijvoorbeeld een faillissement of overtolligheid bij een klant. Deze auto’s zijn in prima staat, hebben prettige condities en zijn beschikbaar voor een kortere en flexibele periode.

Wagenparkbeheer

Jouw gehele wagenpark uit handen geven? Dat kan met Stam Zakelijk, een complete beheerservice voor jouw eigen wagenpark. Wij hebben altijd onze expertise, systemen en rapportages voor je beschikbaar voor professionele ondersteuning. Stam Zakelijk: jouw totale beheer, teruggebracht tot één vast en betrouwbaar aanspreekpunt.

Heb je onze hulp nodig?

Bij Stam proberen wij je in alle opzichten verder op weg te helpen. Neem hiervoor gerust contact met ons op.