Elektrisch rijden, iets voor jou?

Elektrisch rijden is helemaal van deze tijd waarin CO2-reductie een belangrijk thema is. Doordat elektrisch rijden gelijkstaat aan (lokaal) emissievrij rijden, is een elektrische auto minder belastend voor onze leefomgeving en het milieu. 
Twijfel je over een elektrische auto? Dat hoeft echt niet meer. Veel mensen twijfelen over de aanschaf van een elektrische auto en gebruiken argumenten als ‘het is duur’ en de ‘restwaarde is onzeker’. Met private lease spelen al deze argumenten geen rol meer, want zaken zoals de restwaarde komen voor de rekening van de leasemaatschappij. Elektrisch rijden in de vorm van private lease is dan ook vele malen goedkoper dan het aanschaffen van een fossiele brandstof auto. 

De overheidssubsidie van €4000,- op een volledige elektrische auto kan ook toegepast worden op private lease. Bij het afsluiten van een 60 maanden contract scheelt dit ruim €66,- per maand! Lees hier alles over de overheidssubsidieregeling.

Twingo ze stam lease
Zoe met stam lease

Voordelig elektrisch private leasen

De maandelijkse kosten voor onderhoud zijn bij een elektrische auto lager dan bij een benzine of diesel auto. Dit compenseert grotendeels de hogere aanschafprijs en afschrijving, die voor rekening van de leasemaatschappij zijn.
Net als bij het private leasen van een brandstofauto heb je met elektrisch leasen geen omkijken naar reparatie, onderhoud, wegenbelasting en verzekeringen. Waar je bij het private leasen van een brandstofauto vaak te maken hebt met fluctuerende brandstofprijzen, speelt dat bij een elektrische auto een minder grote rol.
Voor een vast all-in tarief per maand rijd je al een splinternieuwe elektrische auto. Het enige waar je wat betreft extra kosten met elektrisch rijden op moet letten, zijn de stroomkosten voor het opladen van jouw auto. Het tijdstip en de locatie (bij jou thuis, bij het werk of bij een openbare laadpaal) bepalen namelijk hoeveel je voor stroom betaalt om op te laden.

Heb je onze hulp nodig?

Bij Stam proberen wij je in alle opzichten verder op weg te helpen. Neem hiervoor gerust contact met ons op.