Al eens gedacht aan het leasen van een gebruikte auto?

Wil je een auto private leasen en heb je hem op korte termijn nodig? Bekijk dan eens onze occasion lease auto’s. Wist je dat occasion lease auto’s ook nog eens goedkoper zijn dan nieuwe auto's en voor een kortere tijd te leasen zijn? Wanneer je voor occasion lease kiest, rijd je all-in in een tweedehands auto.

 

Occasion Stam Lease
Occasion Stam Lease

Hoe werkt occasion lease?

In principe is er geen verschil tussen het private leasen van een tweedehands of een nieuwe auto. Behalve dat je kiest voor een auto met een aantal kilometers op de teller en je bent niet de eerste bestuurder van de auto.
Nieuwe auto’s hebben in de eerste jaren de meeste afschrijvingskosten. Wanneer je voor een occasion kiest, heb je niets meer met de afschrijving van doen. De eerste eigenaar van de auto heeft de grootste afschrijvingskosten namelijk al gehad. Dit betekent dat een tweede eigenaar deze kosten niet meer hoeft te betalen. Het maandbedrag wordt dan ook berekend op basis van de huidige waarde van de gekozen occasion, wat resulteert in een lager maandbedrag.

check
Snel leverbaar
check
Voor een kortere tijd te leasen
check
Goedkoper dan reguliere lease
check
Goed onderhouden auto's

Occasion lease zowel zakelijk als privé mogelijk

Je kan zowel zakelijk als privé een occasion leasen. Tussen zakelijke lease en private lease zitten uiteraard verschillen. Dit geldt ook wanneer je een occasion gaat leasen. We hebben aparte informatie voor beide vormen van occasion lease.