Meer weten over jouw leaseauto? 

Bedankt dat je gekozen hebt voor een private lease auto van Stam Lease. We gaan ervoor zorgen dat je de komende tijd zorgeloos mobiel blijft. Bij je private lease contract heb je extra informatie ontvangen over het gebruik van je private lease auto en de voorwaarden van jouw leaseovereenkomst. Deze informatie kan je ook teruglezen op deze pagina.

De leaseovereenkomst

Elke leaseovereenkomst van Stam Lease voldoet altijd aan de richtlijnen van het Keurmerk Private Lease. Dat betekent dat je gebruikmaakt van alle voordelen en zekerheden van het keurmerk. De gehele periode blijft jouw leaseovereenkomst hetzelfde tenzij er natuurlijk inhoudelijke zaken aangepast worden. De leaseprijs kan wel aangepast worden wanneer de overheid veranderingen doorvoert zoals bijvoorbeeld een ander btw-tarief of een gewijzigde motorrijtuigenbelasting.

Wordt mijn private lease overeenkomst BKR geregistreerd?

Jouw leaseovereenkomst wordt door het BKR geregistreerd, dit wordt namelijk vanuit het Keurmerk Private Lease verplicht gesteld. De reden hiervoor is in je eigen belang, want op deze manier wordt overkreditering voorkomen. Je wordt zo beschermd voor het aangaan van onverantwoorde risico’s. Het registratiebedrag wordt als volgt berekend: looptijd x leasetarief x 0,65. In jouw leaseofferte en leaseovereenkomst staat het registratiebedrag vermeld.

Stam lease auto
Stam lease banden

Winterbanden

Winterbanden zijn niet standaard opgenomen in een private lease overeenkomst. Aan het begin van het contract is het wel mogelijk om deze mee te nemen in jouw private lease contract; het komt tenslotte je eigen veiligheid ten goede! Als je kiest voor winterbanden, wordt automatisch de dienstverlening “wisselen en tussentijdse opslag bij de dealer” voor je toegevoegd. Zo hoef je niet zelf de bandenwissel uit te voeren of de banden thuis op te slaan. In sommige gevallen zijn all-season banden ook mogelijk als alternatief voor zomer- en winterbanden.

Tijdens het gebruik van de auto

Wanneer je de auto gebruikt, kunnen zich allerlei zaken voordoen. Zo kan je jezelf afvragen hoe het eigenlijk zit met onderhoud, reparatiekosten en schadegevallen. Al deze zaken zijn opgenomen in de leaseovereenkomst, zolang je je houdt aan de wettelijke voorschriften en richtlijnen van de autofabrikant. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het onderhoudsschema.
Wij gaan ervan uit dat je het voertuig op een verantwoorde manier gebruikt waarvoor deze normaliter bedoeld is. Dat wil zeggen dat je geen verwijtbare schadelijke handelingen verricht, zoals het tanken van de verkeerde brandstof of het rijden op een racecircuit. Mocht je onverhoopt stranden met de auto in het buitenland, dan zijn de reparatiekosten voor Stam Lease. Mocht reparatie in Nederland noodzakelijk zijn, dan zijn ook de repatriëringskosten van de auto én van de bestuurder/inzittenden voor Stam Lease.

Meer kilometers gereden dan vooraf afgesproken is

Het kan voorkomen dat je meer kilometers rijdt dan je vooraf met ons hebt afgesproken en we hebben vastgelegd in de leaseovereenkomst. Wanneer dit voorkomt ontvang je jaarlijks een factuur voor de extra gereden kilometers. In jouw leasecontract vind je de prijs per meerkilometer.

Op vakantie in het buitenland

Ga je met je leaseauto op vakantie naar het buitenland? Dan is het verstandig om jezelf goed voor te bereiden. Want weet je welke items je verplicht mee moet nemen in de auto als je door Frankrijk rijdt? Zulke zaken hebben wij voor je op een rij gezet in onze Reiswijzer Zomer. Lees deze reiswijzer goed door om ongewenst oponthoud zoveel mogelijk te voorkomen.

Pech in het buitenland

Met pech langs de weg staan is nooit leuk, zeker niet wanneer je in een onbekend land bent met andere regels en gebruiken. Daarom hebben wij enkele zaken samengevat op de pagina Hulp in het buitenland. Hier vindt u onder andere wat u moet doen wanneer u verkeerd getankt heeft of wanneer u vervangend vervoer nodig heeft.