Onderhoud

Het is belangrijk dat je zelf bijhoudt wanneer jouw private lease auto toe is aan onderhoud. Zodra jouw voertuig volgens de richtlijnen van de fabrikant een onderhoudsbeurt nodig heeft, kan je een afspraak voor onderhoud maken bij een Stam vestiging. Om misverstanden over de kosten te voorkomen, adviseren wij wel te melden dat het om een private lease auto gaat. De voorgeschreven onderhoudsinterval kan je meestal terugvinden in het instructieboekje en/of de boordcomputer.
Als het voertuig in het buitenland is wanneer het volgens het onderhoudsschema een onderhoudsbeurt nodig heeft, dan kan met de onderhoudsbeurt gewacht worden tot de auto weer terug in Nederland is. Een voorwaarde is wel dat er met de auto na het moment waarop volgens het schema de onderhoudsbeurt nodig is niet meer dan 1.000 kilometer in het buitenland gereden wordt. 

Een private lease auto heeft ook dagelijks onderhoud nodig. Hoe dat precies werkt lees je hieronder. 

Stam lease garage

Het dagelijkse onderhoud

Stam lease vader kind

Het dagelijkse onderhoud aan jouw auto zoals de bandenspanning en de niveaus van de motorolie en andere vloeistoffen moet je zelf op het voorgeschreven peil houden. In het instructieboekje vind je de richtlijnen hiervoor. De kosten van het op peil houden van al deze zaken zijn voor je eigen rekening

Reparatie van jouw lease auto

Stam Lease Kangoo

Als jouw auto gerepareerd moet worden, dan kan je dit na afspraak met ons, laten repareren bij een Schadeherstelbedrijf van Stam. Ook hierbij geldt dat je bij het aanbieden van de auto voor reparatie moet aangeven dat het om een private lease auto gaat.

Heb je onze hulp nodig?

Bij Stam proberen wij je in alle opzichten verder op weg te helpen. Neem hiervoor gerust contact met ons op.