Zakelijke Leasevormen:

Scherp geprijsde kwaliteit voor nu en later, dat is wat STAM Lease je biedt. Het optimale product voor de best mogelijke prijs en tegen de voor jou ideale voorwaarden. Je kan bij ons dus ook kiezen uit verschillende vormen van calculatie.

Occasion Lease

Interessante kans middels mooie jonge occasions
Snel rijden in jonge gebruikte auto’s, die eerder dan verwacht retour zijn teruggekomen uit de lease door overtolligheid bij de klant of faillissement. Deze auto's laten wij volledig poetsen en als nieuw voor je rijklaar maken. Prima auto's tegen prettige condities en beschikbaar voor een kortere en flexibele periode.
Bekijk hier onze voorraad occasions of neem contact op voor meer informatie.

Short lease

Snel en flexibel rijden, maar geen lange termijnverplichting
Snel rijden, tijdelijke mobiliteitsbehoefte, geen lange termijn verplichting, flexibel blijven: short lease via Stam Lease biedt de oplossing.

Short lease: je bepaalt de autoklasse en huurperiode
Short lease laat zich het beste vergelijken met zakelijke verhuur. Afhankelijk van jou behoefte biedt Stam Lease je direct de gewenste mobiliteit, waarbij je de autoklasse en de huurperiode bepaalt. Je kan gebruik maken van short lease voor enkele dagen, weken of maanden. Zelfs één of twee jaar is geen probleem.

Short lease: wij vullen jou behoefte altijd in
Stam Lease begrijpt dat je niet altijd lang van te voren kan plannen. Dat er onverwachte situaties kunnen ontstaan, waardoor je snel over geschikte mobiliteit moet beschikken. Dat is ook kenmerkend voor short lease. In zo’n situatie kan je rekenen op de mensen van Stam Lease. Neem contact met ons, leg je situatie uit en wij gaan direct voor je aan de slag. En linksom of rechtsom, wij gaan het voor je regelen. En ook hier willen we jou verwachtingen overtreffen.

Stam Lease: een uitgebreid aanbod van auto’s
Stam Lease beschikt over een uitgebreid aanbod van auto’s voor een kortere en daardoor flexibele periode. We beschikken over een veelzijdige eigen huurvloot.

Vraag hier je offerte aan
 

Netto Operational Lease

Een interessante alternatieve manier van zakelijk financieren

Op een interessante alternatieve manier jouw auto zakelijk voor 100% financieren. Je houdt jouw liquide middelen beschikbaar voor jouw core-business. De auto komt niet op jouw balans te staan, waardoor jou solvabiliteit niet wordt aangetast.

Netto Operational lease: off-balance financieren
Bij full Operational lease kiest een klant bewust voor een full service pakket en geen operationele risico’s. Bij Netto Operational lease kies je er juist voor om de exploitatierisico's van de auto voor eigen rekening te nemen.

Bij Netto Operational lease gaat het om het beschikbaar houden van liquide middelen voor de core-business het off-balance financieren van de auto (geen balansverzwaring en betere solvabiliteitsratio) koopmogelijkheid (geen verplichting) na de leaseperiode

Netto Operational lease: geen onnodige administratieve rompslomp
Ook de klanten die kiezen voor Netto Operational lease zitten niet te wachten op onnodige administratieve rompslomp. Vandaar dat Stam Lease haar klanten, ook bij netto operationele leasing de mogelijkheid biedt om naar behoefte, dienstverlenende componenten toe te voegen. Afschrijving, rente en houderschapsbelasting maken standaard onderdeel uit van netto operationele lease. Dit wordt vervolgens vaak aangevuld met:

 • Verzekering: vele ondernemers hebben we verrast met onze gunstige premiestelling en de mogelijkheid om schadevrije jaren in te brengen. Als dan ook nog het gehele schade-, claim- en administratieve proces voor jou uit handen wordt genomen is de keuze snel gemaakt.
 • Brandstofbeheer: een brandstofpas: geen bonnetjes bewaren, geen losse facturen en eenvoudige btw-verrekening.

Meer informatie over deze vorm van leasen? 

Financial Lease

Zakelijk financieren met behoud van investeringsaftrek
Auto's schaf je niet zo maar aan via je liquide middelen. Maak je gebruik van Financial lease, dan behoudt je de mogelijkheid van de fiscaal aantrekkelijke “investeringsaftrek”, indien de auto en jouw onderneming aan de gestelde vereisten voldoen.

Stam Lease biedt je ook deze vorm van zakelijk financieren
Bij Stam bieden we je alle vormen van leasing; zo ook Financial lease. Financial lease lijkt het meest op een financiering, maar dan met de mogelijkheid om de volle 100% van het aanschafbedrag te financieren. In overleg met jou bepalen we de gewenste looptijd en de hoogte van de slotsom. Na betaling van alle termijnen inclusief de slotsom, wordt jij juridisch eigenaar van de auto.

Financial Lease: zowel de auto als de lening staan op jouw balans
Het kenmerk van financiële lease is dat zowel de auto (debetzijde het economisch eigendom van de auto) als de lening zelf (creditzijde) op jouw balans komt te staan. Vandaar dat deze leasevorm het dichtst bij financieren ligt. De andere vormen van leasing die we je bieden zorgen er voor dat de balans juist niet wordt verzwaard. Deze balansverzwaring is juist hetgeen ondernemers niet willen, omdat de solvabiliteit daarmee afneemt.

Daarom kiezen veel ondernemers voor een andere leasevorm, zoals Full Operational lease. Bij deze laatste vorm van leasing blijft namelijk zowel de auto als de lening voor jou als ondernemer off-balance.

Meer informatie over financial lease? 

Full Operational Lease

Full Operational lease is de meest voorkomende leasevorm bij autoleasing. Dat is eigenlijk ook logisch, omdat middels Full Operational lease zowel de klant als de berijder van alle rompslomp en risico’s rondom de auto is gevrijwaard.

Full operationele lease daagt ons uit
Als je bij Stam Lease kiest voor deze vorm van leasing, profiteert je direct en op de meest uitgebreide wijze van onze professionele en klantgerichte dienstverlening. Als klant kies je deze vorm niet voor niets: je zoekt naar eenvoud, gemak en professionele ondersteuning. Je mag daarbij bij Stam Lease hoge verwachtingen hebben. Onze uitdaging is dan deze te overtreffen. En als je goed rekent, kom je financieel ook nog voordeliger uit.

Full Operational leasing betekent full service
Afhankelijk van de keuzes die je maakt en de behoefte die je hebt, zal Stam Lease zich bij full operationele lease maximaal voor je inzetten.

 • Oriëntatie- en keuzetraject: we hebben verstand van zaken en denken graag met je mee.
 • Altijd mobiel: passend vervangend vervoer indien de auto uitvalt. Waar of wanneer dan ook.
 • Risicoloos/ zekerheid: de operationele risico’s zijn voor ons.
 • Stranding of schade: we komen er aan en lossen het op. Het hele proces: van a t/m z.
 • Eenvoud: wij bundelen alle rompslomp/administratieve lasten tot één enkele handeling.
 • Één aanspreekpunt: en dat zijn wij.
 • Liquide middelen: deze blijven beschikbaar voor jouw core-business.
 • Balanspositie: jou balans wordt niet verzwaard, waarmee je solvabiliteit verbetert.

Jij bepaalt!
Als klant kan je zelf aangeven welke componenten en op welke wijze deze onderdeel gaan uitmaken van jou lease-overeenkomst, zoals:

 • afschrijving
 • rente
 • houderschapsbelasting
 • verzekering
 • reparatie & onderhoud
 • banden (winterbanden)
 • vervangend vervoer
 • 24/7 internationale hulpdienst
 • brandstofbeheer

Full operationele lease met eigen funding
Stel, je wilt graag alle rompslomp, administratieve lasten en operationele risico’s van jouw wagenpark overlaten aan de professionals van Stam Lease, je beschikt over veel liquide middelen en/ of je bent niet-B.T.W. plichtig. Dán is het interessant om eens met Stam Lease te praten over full operationele lease met eigen funding. Je creëert daarmee een rentevoordeel voor jouw organisatie en voorkomt, indien je niet-btw plichtig bent, niet terugvorderbare B.T.W. lasten over het rentebedrag. Stam Lease heeft hiermee veel ervaring en voert deze vorm van dienstverlening uit bij gerenommeerde klanten.

Meer informatie over deze vorm van leasen?

Sale & leaseback

In het verleden gekocht, maar nu liever leasen
Ooit heb je ervoor gekozen jouw auto’s te kopen. Daar had je wellicht tóen een goede reden voor, maar nu zou je eigenlijk de voorkeur hebben om te leasen. Dat kan bij Stam Lease.

Sale en lease back werkt als volgt: Je verkoopt jouw auto aan Stam Lease voor een overeengekomen waarde. Je least vervolgens de auto weer van Stam Lease terug, voor een afgesproken periode en tegen een overeengekomen maandbedrag. De keuze van de leasevorm (full- of netto operationeel) en de toevoeging van gewenste dienstverleningscomponenten is flexibel. Afhankelijk van de leeftijd en historie van de auto kan er zowel gekozen worden voor een gesloten als open verrekening van de operationele kosten.

De voordelen
Door de verkoop van de auto(’s) ontvang je liquide middelen die je kan gebruiken voor jouw core-business Je solvabiliteitsratio verbetert, indien bij verkoop van de auto je balanstotaal afneemt je draagt, afhankelijk van jou keuze, de operationele en financiële risico’s over aan Stam Lease Door onze jarenlange ervaring, onze professionele aanpak, alsmede ons inkoopvolume zullen de operationele kosten voor jou lager uitkomen Geen administratieve en operationele rompslomp. In principe één vaste factuur per maand en professioneel beheer van jouw wagenpark. Zie ook de voordelen van wagenparkbeheer.

Meer informatie over deze vorm van leasen? 

Bedrijfswagen lease

Jouw gereedschap heeft onze hoogste prioriteit
Bij Stam Lease begrijpen we heel goed hoe belangrijk je bedrijfswagen is voor jouw core-business. Met deze bedrijfswagens verdient je je geld en verricht je jouw service. De tijd van jou mensen is kostbaar; de auto mag eigenlijk niet stil staan.

Bedrijfswagen Lease: juist bij Stam Lease
Binnen Stam nemen bedrijfswagens een bijzondere plek in. Niet alleen omdat we vanuit onze Stam dealervestigingen een mooi palet aan bedrijfswagens kunnen aanbieden (Renault en Dacia). We hebben er ook echt verstand van! We kunnen met jou rationeel meedenken over de samenstelling, het noodzakelijke vermogen, de (laad)ruimte en de inrichting. En dat volledig merk onafhankelijk.

Bedrijfswagen Lease: Stam met eigen bedrijfswagen specialist.
Binnen Stam beschikken we over een eigen specialist, als het gaat om in- en ombouw van bedrijfswagens. Of het nu gaat om vakkundig handwerk (op maat betimmering) of het inbouwen van professionele bedrijfswagen inrichting.

Meer informatie over de mogelijkheden met betrekking tot bedrijfswagen lease?